Kategori: Drift

Afbrydelser på nettet

Mandag den 6. maj skifter vi over på en ny mailserver.
Det betyder at der kan være en kort afbrydelse af e-mails om formiddagen.

Tirsdag den 7. maj skifter vi over på et nyt og fremtidssikret internet-system.
Det betyder at internettet vil blive afbrudt om formiddagen. Vi håber at
afbrydelsen vil blive kortvarig. I den forbindelse vil medlemmernes modemmer blive
genstartet. Hvis internettet ikke automatisk er kommet tilbage om
eftermiddag, skal man genstarte sit modem. Hvis det så stadigvæk ikke er online skal man ringe til internet-support.…

Analogt signal stoppes

Nu bliver signalet helt digitalt.

Onsdag den 15. juni 2016 slukkers der for det analoge signal i Antennelaug 78 Øst.
På generalforsamlingen i år varslede vi plan om at slukke for det analoge signal sidst på året i 2016.
Vi er desværre nødsaget til at gøre det tidligere. Det skyldes at signalerne vi bruger til levering af analoge signal, lukkes ned af Canal Digital / Telenor den 15. juni 2016.

Hvordan ved jeg, om mit tv er klar til at modtage digitale kanaler?
Hvis du kan se kanalen DR3, som ligger i din grundpakke, er dit tv klar til, at du kan se digitalt tv og du behøver ikke at foretage dig mere.
Hvis du ikke kan se DR3, er det en god ide at tjekke, om du har søgt dine kanaler ind digitalt.

Et billedrørs-tv kan ikke modtage det digitale signal. Ældre fladskærme kan heller ikke, hvis de ikke har MPEG4-modtager.
De fleste fladskærme har automatisk digital kanalsøgning, men du kan få brug for at at gøre det manuelt: læs mere her

Hvis du IKKE allerede kan se digital-tv, har du to muligheder:
Køb af nyt tv med digital DVB-C MPEG-4 tv-tuner eller køb af digital boks DVB-C MPEG-4 tv-tuner…

Modem genstarter LÆS HER

Der har været nogle problemer med visse typer af modemmer som efter opgradering af anlægget har genstartet hele tiden. Vores samarbejdspartnere har arbejdet på højtryk de sidste par dage og fejlen skulle nu være fundet. Fejlen er rettet og bliver sendt til modemmet når man genstarter sit modem.

Hvis du har problemer med dit modem, skal du genstarte dit dit modem. Dette kan gøres ved at afbryde strømforsyningen i et minuts tid. Herefter kobles det til igen. Når modemmet starter, henter det den nye konfigurationsfil. Så skulle det køre.

Har du mod foventning stadig problemer, skal du henvende dig til supporten eller til foreningen med dit NetId, så tager de sig af det.

Du kan kontakte foreningen her

Skrevet 5/3-2016, kl 13:40

Forstyrrelser på internet 1/3

I forbindelse med den planlagte opgradering af vores internet-del, tirsdag den 1/3, kan der forekomme driftsforstyrrelser tirsdag morgen / formiddag af kortere eller længere varighed. Vi beklager.…

Ændring af kanalmønster

Grundet den planlagte opdatering af kanalerne til HD-kvalitet, kan det blive nødvendigt med genindlæsning af kanalmønsteret.
Så hvis du tirsdag, efter den 23/6, 2015, kl 17 mangler kanaler, er det derfor.
Hos de fleste sker dette automatisk, men en del vil være udsat for at skulle gøre det manuelt. Der er også folk som udelukkende kører via favoritter, disse kan også være berørt.

Du kan læse mere om indlæsning af digitale kanaler her

Antennelaug 78 Øst tilbyder ikke hjælp til installation af kanaler, det er medlemmets eget ansvar. Så er du i tvivl om hvordan du gør, kan du kigge i vejledningen for dit fjernsyn, søge på nettet eller kontakte din TV-forhandler.
Det er også muligt at kontakte nogle frivillige hjælpere som gerne hjælper andre med den slags opgave. Du kan her ringe til  Jens Ole på 60132734. Men vi skal understrege, at disse personer IKKE løser opgaven for Antennelaug 78 Øst, det er helt på eget ansvar og initiativ.

Alle de kanaler som kan leveres i HD-kvalitet, vil fremover blive leveret som HD-kvalitet i vores anlæg
Se kanmønsteret her

Omlægningen til HD medfører også at nogle kanaler i den analoge sending forsvinder. Disse findes stadig digitalt. Hvis du ønsker at bruge digitale kanaler på et analog fjernsyn, har du brug for en DVB-C boks.

Alt dette sker som følge af beslutningerne på sidste gerneralforsamling, med baggrund i ønsket i brugerafstemningen om flere HD-kanaler…

Afbrydelse af Internettet

Grundet en større opgradering af internet-delen af vores anlæg, er vi desværre nødsaget til at afbryde signalet. Dette vil ske natten mellem Onsdag 3/6-15 og Torsdag 4/6-15, i tidsrummet mellem 04:00 og 06:00
Vi beklager de gener dette måtte medføre for vores medlemmer.…

LØST: Hastighedsproblem

Problemerne skulle nu være løst
Opdateret 31/5-15 kl 10:31

Vi har netop erfaret at der her til aften 30/5-2015, har været nogle driftsproblemer på internet-delen, som har resulteret i svingende lav hastighed.
Det beklager vi og Stofa arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.
Skrevet 30/5-15, kl 20:33…

Driftsforstyrrelser

Der har i dag, onsdag, den 18/3-2015, været driftsforstyrrelser på antennenettet. I løbet af dagen har de fleste Tv-kanaler været væk fra antennen i kortere eller længere perioder. Her til aften skulle alle digitale kanaler være tilbage, men der kan stadig mangle et par analoge kanaler.

Det hele skulle køre som sædvanligt i morgen torsdag. Vi gør dog opmærksom på at visse TV selv fjerner inaktive kanaler og at nogle medlemmer kan have forsøgt en geninstallation af kanalerne mens problemerne har stået på. I disse tilfælde er en geninstallation af kanalerne nødvendigt.

Problemet skyldes et ødelagt airconditionanlæg. Vi beklager fejlen.

Skrevet den 18/3-2015…

Forstyrrelser på Internettet

Nu skulle nettet fungere korrekt igen
Hvis du mod forventning stadig oplever fejl af samme karakter igen, inden for de næste 48 timer, bedes du kontakte os her
Skrevet 12/1-2015, 13:25

Desværre har vi måtte konstatere, at vi det seneste døgn har haft en del driftsforstyrelser på internettet. Fejlen skulle nu være lokaliseret til en enkelt defekt komponent, som vi pt. arbejder på at få udskiftet.

Udbedringen af fejlen forventes foretaget enten natten mellem lørdag og søndag (11/1-2015), eller natten mellem søndag og mandag (12/1-2015). I forbindelse med dette arbejde må en total afbrydelse af nettet idet ovennævnte tidsrum påregnes i en kortere periode. Stofas servicefolk gør alt hvad de kan, for at mindske generne så meget som muligt.

Vi beklager de gener som dette har eller vil medføre, indtil problemet er løst.

I den forbindelse vil vi gerne takke de personer, som er fremkommet med informationer som bevirkede at vi overhovedet kunne se der var en fejl. Det er de folk som har kontaktet os via mail eller telefonisk for at berette om fejlen. Det er af vital betydning vi får informationer om fejl, som ikke forsvinder via den normale fejlfinding, som findes på hjemmesiden.

Det nytter INTET at kommentere på de sociale medier eller andre steder, at nettet har udfald. Kom til os i bestyrelsen, så har vi muligheden for at sætte de relevante oplysninger sammen.

Driften af internettet forventes altså normaliseret mandag morgen (12/1-2015) .

Skrevet 9/1-2015

Forstyrrelser på nettet

Nettet er nu fuldt oppe at kører igen. Opdateret 22:55, 4/1-2015…

Der har her til aften, 4/1-2015, være nogen driftsforstyrelser på internettet.
Det formodes at fejlen ligger eksternt og ikke kun har ramt Antennelaug 78 Øst. Der arbejdes på sagen og vi vender tilbage med en update når vi ved mere.
Skrevet 20:10, 4/1-2015

Top